Biar Allah jadi manager hidup kita!

Aku nak cerita something yang best.

minggu lepas, aku baca kenyataan Ust Zamri Mantop, beliau menyatakan bahawa “Rezeki itu milik Allah.”

tersentap hati aku bila baca, hingga aku pertikaikan usaha aku selama ni cari duit untuk survive kat Kuala Lumpur rupa-rupanya telah membuatkan aku syirik kecil dengan Allah.

insapp den untuk sementaraa..

Alhamdullillah, dalam minggu tu aku dapat total sales dalam RM300 belum tolak kos.. Bersyukur gila. v(^^,)v

ditakdirkan, tiba-tiba aku accident. well, salah aku kan.
maka aku pun pergilah CIMB,keluarkan duit RM50.

dlm hati, “Takpe, bukan rezeki aku ni.”

Allah izinkan lagi, aku boleh pulak tak perasan ada polis buat road block kat depan, aku TERlanggar lampu merah. Bukan sengaja bhai.. maka kena saman lah pulak.

melayang RM150. Dalam hati, aku cuba belajar redha. “Takpe, rezeki Allah ada dimana -mana.”

Okey. aku bersama sheikh Hadi. #takda kaitan dengan artikel ni.

duit ada baki RM5, tapi tu nak guna isi minyak moto.
duit nak makan? takde… dua hari aku cuma minum je. minum nestum + horlick . Tak makan wa cakap lu. tu pasal nmpak macam susut sikit ni. haha. \\(^^,)//Pagi ni, aku dapat sms ada org dah bank in kan duit nak beli baju.
alhamdullillah. Ada rezeki di situ.Walaupun aku tak pandai bercerita, apa yang aku nak sampaikan ialah lepaskan kebergantungan hidup anda kepada Allah.

percayalah, Allah dah susun hidup kita ‘cantik-cantik’..

memang BEST!

#takda rezeki aku di jalan itu. Jalan aku di sini. ;)
Horray!!

 

_______________________
Syafiq Aizat
Kerana kita Abdullah
9 Okt 2012

2 thoughts on “Biar Allah jadi manager hidup kita!

  1. Ahsanta… u.ismail kamus pernah ckp, duit rm100 dlm kocek kita belum tentu jadi duit kita. Mungkin duit pomen, duit dokter, duit saman… mcm2 lg lh. Tp duit rm100 tu kalau kite sdekahkn cpt2 sbhgian drnya dlm rm10 ke… kompem jd duit kita n hak kita d akhirat. Jngn risau utk bersedekh๐Ÿ˜‰

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s