Langkah Bermula

 

Salam alaik.

Bismillah..

 

Apa khabar sahabat sekalian? Semoga iman kita terpelihara hendaknya. Aku menyeru kepada diri aku dan kalian,bertaqwalah kepada Allah. Sesungguhnya orang yang paling tinggi darjatnya di sisi Allah adalah mereka yang bertaqwa. InsyaAllah.

Saat ini,aku membuka ruang Dashboard wordpress ini. sudah lama jemari tidak menari di atas kekunci ini,sejak dua tiga minggu ini aku benar-benar sibuk dengan urusan rumah tangga, di samping persediaan untuk menghadiri kursus pra perkahwinan yang akan diadakan buat julung kalinya di Kolej Profesional MARA Bandar Penawar.ย  Kursus WAJIB pergi!!

Berbicara tentang Kursus Pra Perkahwinan ini,ramai yang bertanya.

“Dah ada jodoh ke?”

“Lepas ni,dah jadi suami orang lah ye.”

“Amboi,dahย  nak menikah dah kawe aku sore nih. Gatai!”

Dan pelbagai lagi reaksi yang melahirkan riak wajah yang pelik.Aduhai….

Sebenarnya,bila aku masuk kursus pra perkahwinan ini tak bermakna aku akan melangsungkan perkahwinan. Just preparing myself for being a good hubby and a great father.hahaha!!
Persepsi masyarakat melayu dan trend di Malaysia,minggu depan nak kahwin,esok baru daftar untuk ambil kursus perkahwinan. Lagipun,sijil kursus pra perkahwinanย  ini mana ada tarikh luput. So,masuk je lah.Tak rugi apa-apa pun.๐Ÿ˜€

InsyaAllah,nanti selepas Final Exam ini,aku akan nukilkan sedikit tentang kursus ini.Deal? Sharing is caring,right?

My planning book..

Di dalam buku planning aku,telah aku catatkan tiga target aku yang utama.

  1. membeli MP4 Player
  2. Memberi ceramah motivasi
  3. mengendalikan sesebuah program yang dirangka sendiri.

Dan Alhamdullillah,segalanya dalam perancangan yang sangat baik. semoga Allah berkati.

Ops..ape bende yang dalam perancangan?

MP4 player? Yup,hari sabtu ini,9 April ini aku akan mendapat MP4 player itu yang berharga RM115 sahaja!! Murah sanagt-sangat!!

memberi ceramah Motivasi? hah,dah buat pun kat SMK Bandar Penawar,InsyaAllah.Tengah plan untuk ambil slot Pembentukan Pemimpin Kecil di SK Bandar Penawar II.

Dan mengendalikan program yang dirangka sendiri? InsyaAllah.Aku telah merangka Kem Smart Soleh yang akan diadakan di masjid Ar Rahman,Pekan Kerpan (Kalau tak ade aral melintang).Doakan ye!!!

program motivasi di smk bp.

Sekianlah.Entri aku buat kali ini..Salam alaik.

Semoga langkah aku pada hari ini membawa sinar yang lebih cerah berbanding smalam.Aminn..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s