Selamat Ulang Tahun Ummi !!

 

Untuk Umi… cahaya cinta
Selamat Ulang Tahun

Dari Selatan Malaysia ini,Along sebarkan aroma mewangi Kota Tinggi, di suatu senja sebelum maghrib saat adzan melintas dalam bias-bias warna di corong suara Surau KPMBP hingga redup di hujung senja mensisakan rona jentera keabadian mengiringi gema adzan menutup hari untuk istirehat.

Umi.. seluruh doa saat dari senja hingga akhir malam menanti pagi kembali dengan senyuman yang indah membuka hari. Dalam fikiran ini, Along belajar memahami sejarah yang kita tuliskan pada hari ini dengan cinta untuk memberi warna pada setiap detik hidup. Kerana erti hidup yang sebenarnya ialah bersyukur dengan apa yang ada.

Ummi…hari ini adalah hari kelahiranmu, berulang dalam hitungan tahun menuju kematangan sebuah kedewasaan sikap dan kebijaksanaan sebagai diri, sebagai istri dan sebagai ibu bagi anak-anak. Ulang tahun adalah saat-saat merefleksi diri dari apa yang sudah diperbuat dan diberikan pada kehidupan. Selamat ulang tahun ummi… Semoga Allah memberi manfaat dengan apa yang kita lakukan hingga ke akhir hayat.

 

Advertisements

5 thoughts on “Selamat Ulang Tahun Ummi !!

  1. terima kasih atas offer yang diberikan.. sya punya blog society pun x terbawak.. banyak lagi yang kena improve diri ttg dunia blog ni. apa2 pun tahniah atas segala pengisian yang sarat dengan ilmu disini. moga jadi manfaat pd org lain juga. wallahu’alam..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s