Masa yang berlalu

alhamdullillah.Segala puji dan syukur kerana Allah masih lagi memberi saya peluang untuk menulis.Saat ini,jam sudah menghampiri 1.24 a.m..Sudah menjadi tabiatku agaknya. dapat berjaga hingga pukul tiga,jadi burung hantu la pulak.

Para pembaca yang dirahmati Allah,

di saat ini,manusia mencari sesuatu yang dikatakan kebahagian.Apakah itu kebahagiaan?Adakah ia terletak pada banyaknya wang atau cantiknya isteri?Mungkin kebahagiaan itu terkandung di dalam betapa besarnya rumah seseorang itu. Lantas,mahukah anda jika saya ajak anda mencari erti kebahagiaan yang sebenarnya?

Kebahagiaan itu mempunyai elemen-elemen yang cukup luas untuk dihuraikan satu persatu. Namun,suatu kepastian bahawa insyaAllah saya ingin mengajak anda untuk mencari kebahagiaan yang abadi.Di manakah letaknya kebahagiaan yang saya maksudkan itu?Jawapannya tiada di dunia ini,namun terletak nun jauh di sana iaitu di jannah yakni syurga.Alhamdullillah.

Tapi,mengapakah kita yang mendakwa bahawa kita mencari kebahagiaan yang abadi namun masih menyibukkan diri mengejar dunia yang bersifat sementara ini.Adakah solusinya dapat dicapai dengan mengumpul seberapa ramai isteri cantik atau harta yang tidak terkira jumlahnya?

Sahabat,

masa kini kian pergi meninggalkan kita. Masa yang telah berputar tidak mampu kita kembalikan biarpun ditawar harga berpuluh juta ringgit. Harganya hanyalah amal.InsyaAllah,semoga Allah merahmati kita.

Jadi,jom kita solat..?

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s