Demam bola sepak VS demam Palestine

Saat sedang menikmati sepotong roti telur,Adikku memulakan bicara..

“Harap-haraplah isu Palestin ni tak tenggelam macam tu  ja..Sebab bola world cup dah start besok….”

Aku meneruskan suapanku.Membiarkan saja adik-adikku berbicara tentang isu itu..Yang pasti,telinga menangkap setiap butir ucapan..

Seusai ‘sarapan’ pada jam 11 pagi itu,aku mencapai surat khabar Sinar untuk dibaca.Helaian demi helaian diselak.Dan terpampanglah gambar yang menarik.Sebuah restoran mulai menghiasi persekitarannya dengan bola dan hiasan yang sewaktu dengannya..

Nah,baru tadi berbicara tentang ini.Sudah kebah demam palestin,demam bola pula menyerang!!!!

Aku nukilkan beberapa persoalan yang menyemak di kepalaku..

  • ISrael meyerang Gaza memang pada waktu yang tepat.MEreka meyerang saat Piala Dunia bakal berlangsung.
  • Yang menyerang KApal aktivis kemanusiaan adalah KOMANDO,bukan tentera biasa.

Sekian saja.SAedkit sibuk,nak kena wat IC sebelum aku jadi warga pelarian.Huhuhu

Nanti saj aku edit ya.,.PEsanan kali ini..

JOM BOIKOT WORLD CUP a.k.a. PIALA DUNIA>>!!!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s