selamat Kembali tetamu Allah..

assalamualaikum…

pada hari ini,aku ngan beberapa kerabat famili aku aku pergi sambut pak Tam n Mak Ngah aku kat airport Langkawi..Masa kitorang sampai,jemaah haji dari makkah dah sampai lama dah..tapi jemaah haji semuanya perlu melalui pemeriksaan saringan H1N1..Then,seperti yang dikitakan oleh sepupu(merangkap anak Pak Tam n Mak ngah aku),jemaah haji perlu solat maghrib berjemaah…Ye la,diorang sampai airport Langkawi pukul 7 lebih…Disebabkan lama sangat menunggu,maka aku pun ambil kesempatan untuk windows shopping dulu sekitar airport..Then,aku decide solat maghrib sebab ternampak surau(maknanya kalau tak nampak surau tu alamat kau tak solat ye Syafiq..!!)…

      Alkisahnye,surau pun penuh maka aku tunggu untuk solat berjemaah sesi kedua..Selesai aje bagi salam dan selepas mengaminkan doa..ingat nak cepat-cepat keluar nak sambut Pak Tam n Mak Ngah,tetiba aku ternampak Pak Tam baru nak solat…aku pun pergi le kat Pak Tam aku…nak bersalam…heh22…

    Pak Tam peluk aku,(Ya Allah,aku rasa indah sangat suasana tu sebab Pak Tam peluk aku ngan linangan air mata..)….Indah sangat waktu tu…Terasa jalinan ukhuwah yang terjalin  antara kami..

    begitulah seterusnya…Dipendekkan cerita…malam tu jugak kami wat majlis kesyukuran…

panjang sangat celoteh aku walaupun apa yang aku nak sampaikan hanyalah…

               

                  Selamat kembali wahai tetamu

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s